torsdag 9 juni 2011

Rosor som rusar

En av mina rosfavoriter är Nevada. Blaskiga blommor tycker vissa, för stor buske säger andra. Jag gillar blommorna som fläker upp sig, breder ut sig. Under sina glansdagar finns det dessutom blommor i alla stadier från knopp till överblommat. Så diskret är den inte vilket humlorna gillar. Och till hösten kommer en liten och sparsmakad återblomning.Värmeböljan just nu gör att blomningen pressas fram. Hur mycket finns kvar att visa upp vid de förestående besöken? Jag bävar.

I min nya bok "Om lusten att trädgårdera" finns några kapitel med fokus på rosor: "Modet att kasta en ros" och "Kan man ha för många rosor". Boken är en textbok som består av 22 kapitel. Mjukt band, 160 sid. Den finns hos nätbokhandeln och välsorterade bokhandlare.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Värmen sätter fart på alla blommor och allt går i ett rasande tempo just nu i trädgårdsvärlden.
  Vacker ros och den vill man ju helst njuta länge av.
  Trevligt med boktipset! Skall ta en titt på den :)
  Trädgårdera - ett nytt trevligt ord!
  Ha det gott i värmen! /Bea

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte på aklejor, dom är precis överallt och sprider sig där dom inte ska. Försöker att få bort istället. Apropå förra inlägget.

  SvaraRadera
 3. Jo "Nevadan" blommar på!Tycker redan blommorna börjar skifta i rosa, vilket annars brukar dröja tills juli! Är en av mina favoriter!

  SvaraRadera