torsdag 16 juni 2011

Gunneran hämtar sig

Det är alltid lika spännande att ta bort all vintertäckning när risken för nattfrost har minskat. Har gunneran överlevt? Först såg det ganska mörkt ut för de köttiga stammarna var påtagligt livlösa. Men sedan har det dykt upp allt fler blad. Riklig bevattning eftersom vintertäckning hindrade vatten att tränga ner. Och så gödning. Det är roligt att ha några extra vårdnadskrävande vänner.

Som jag skriver i min nya bok finns det en del förmildrande att säga om kirskål, kärs eller skvallerkål. Bladen är egentligen ganska fina och blommorna ser rätt eleganta ut när de blandas in i en bukett. Men uj uj uj så de sprider sig. De måste bara bort. Inget förbarmande.

Hostor eller funkia är en härlig växt. De finns i massor av gröna nyanser, med eller utan vita inslag. Jag vill ha massor! Men man får klippa bort de lila blommorna. Vissa går dock åt det vita hållet.
I min bok OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA heter ett av kapitlen "Fula blommor och vackra ogräs". Hängmattsläsning. Den finns på Adlibris, Bokus och andra näthandlare liksom i välsorterade bokhandlare. Bloggaren Katarina på Odla.nu skrev mycket uppskattande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar