torsdag 21 juni 2012

Trädgårdsvisning på Österlen

Måndagen den 2 juli deltar vi inom ramen för Rosfesten på Österlen genom att öppna vår trädgård för allmänheten. Annars är det bara föreningar som vi tar emot. Men vi har bara tre visningstillfällen denna måndag: kl 13, 14 och 15 och då ska besökarna ha bokat på telefon 0727-45 44 40 för vi vill inte har för stora grupper. 20 kr/pp kostar det dessutom men då blir det visning med förklaringar till varför vi gjort si och så. Möjlighet till köp av mina böcker till visningspris finns också. Vi hoppas att Charles de Mills (ovan) hämtat sig efter vinterchocken som gått hårt åt vissa rosor. Flera andra är definitivt på G som Venusta pendula som svingar sig oväntat högt.
Nevada är en av favoriterna och den blommar nu för fullt. Torkan och den plötsliga värmen driver på. Läste att i Sthlm hade det hittills i juni fallit 110 mm. På Österlen och i Vitaby 10 mm! Mer kommer väl midsommarafton...
Den som missar visningen av våra rosor kommer att kunna läsa om dem i Hemmets Veckotidning till vintern och troligen även i en TV-kanal.
Sedan i juli ska jag grotta ner mig i det kommande julfirandet för den 15 november är det premiär för den nya kabarén "Jul igen. Och igen!" på Helsingborgs stadsteater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar