fredag 8 juni 2012

Dubbelt om aklejor

Innanför porten möter pumpträdgården med all buxbom som vi håller tummarna för. Måtte svampangreppen hålla sig borta! Och såklart blommar blå aklejor där också.
De blir väldigt snygga med stolta alliumbollar. Gullregnen som normalt brukar låta sina klasar regna ner över sittplatsen tar det lite lugnt i år. Kanske blev beskärningen i bästa laget.
Blå fönster, blå aklejor och den perennna "blåklinten" lever i kortvarig harmoni. Den vita ölandstoken vill gärna blanda sig i kompositionen och det är väl OK för den ska ju fortsätta hela sommaren medan det blå tackar för sig inom kort.
Vid en nära granskning är de vanliga enkla aklejornas uppbyggnad väldigt fascinerande. Och sen alla plantor med aklejor som dyker upp i bland annat den vita rabatten och den gul-oranga dem får man ta ett bastant grepp om. Sentimentalitet hör inte hemma i trädgården vilket jag hävdar i min bok "Om lusten att trädgårdera". Dessa blå- och rosaklädda ballerinor står inne i vas åtminstone några dagar.
1 kommentar:

  1. Trevligt att hitta din blogg.
    Hälsningar från Hallands Trädgårdsförening som var på besök hos er förra året, det var riktigt trevligt. Tack för en en härlig guidning.
    Vivian

    SvaraRadera