onsdag 6 juli 2011

Stimulerande besök i Vitaby


Hallands Trädgårdsförening kom under lördagen i välfylld buss, sedan hade vi tre öppna men bokade visningar inom ramen för Rosdagarna på Österlen, följd av en lokal visning. Och på lördag kommer Sofiero Vänner. Roligt med intresset och så får vi anledning att verkligen ansa rosor, rycka kirs och hugga kanter.


Riddarsporrarna rätar på stjälkarna (med hjälp av nödvändig uppbindning för regnet tynger), rosorna sänder ut dofter efter anlag och förmåga. Alba Maxima (dassa-rosen), Erinnerung an Brod, Mme Hardy (nedan) med sitt gröna öga, Mme Boll som inte får heta Comte de Chambord längre, Rose de Recht, Charles de Mills (ovan), Felicité Parmentier med flera njuter av av uppmärksamheten.
Trots mängden av gångar och rum har inga besökare gått vilse fullständigt och försvunnit. Någon undrade vilka vi anlitade för klippningen av alla häckar. Svaret är givet för det är så roligt att se skillnaden efter en stund med häcksaxen. Tack B&D samt elbolaget.

Att besökarna även vill köpa signerade ex av ÖDELAGD och nya OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA är ju extra roligt. Och nu finns det inte många ex kvar av TRÄDGÅRDSFABLER.

1 kommentar:

  1. Hej Henrik !
    Jag var en av de lyckliga som fick gå på trädgårdsvisning i din och Kalles trädgård under rosfestivaldagarna ! Om du vill kan du kika in på min blogg där jag skrivit om besöket !
    Ha det så gott !
    /Isa

    SvaraRadera