onsdag 18 juni 2014

Blomstring och trädgårderaFönsterna är djärvt blå på uthuset, "Boden" kallad. Den ljusblå clematisen konkurrerar inte. Mot lusthuset växer ett par andra clematis. De får pråla mot det ljusgrå.

Och hederliga Nelly Moser nedan klättrar i en pergola. Fast alla våra clematis ser ut att drabbas av vissnesjukan mer eller mindre.


 Och vem blir inte glad åt pampiga vallmo? Fast blåsten går dock hårt fram. Kort men stor fröjd. Gäller sen att ha annat som döljer de nedvissnade bladen.
 Irishybriderna gör sitt jobb med bravur. Makalösa blommor när man tittar närmare. De långa, lansettformade bladen går inte av för hackor, just bladverket måste man ta med i helhetsbedömningen.

Att njuta av prakten, ansa rosor, binda upp pioner och samtidigt gå in för att rensa bort kirskål och klippa itu mördarsniglar, allt det går in under begreppet "trädgårdera".
Min bok OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA ligger nu i Adlibris Fyndhörna till de fantastiska fyndpriset 55 kr trots att den är bunden i s k danskt band med mjuka inviksflikar. Där finns just nu även trädgårdsromanen ÖDELAGD för enbart 78 kr, inbunden och med 480 sidor sträckläsning enligt läsare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar