måndag 18 november 2013

Svärmors azalea - ett straff

Nu är det jul igen. Åtminstone snart. Och därför är "Kvalstret i granen och andra julberättelser" den perfekta läsningen.
För de växtintresserade kan titelberättelsen bli uppiggande med tanke på det myllrande livet i i våra julträd likaså den dramatiska historien om huggandet av den egna granen i "Granen står så grön och grann".

Men mest av allt passar nog "Svärmors azalea" de växtintresserade. Den berättelsen handlar om olyckan i att få en sådan traditionsburen krukväxt när man saknar gröna fingrar. För det är ju allmänt känt att just azaleor delar befolkningen i två mycket olika stora delar: De som kan sköta denna växt och alla vi andra som misslyckas kapitalt med den.

Vilken grupp som berättelsens Catrin tillhör är lätt att gissa. Men hur det går får man läsa själv - gärna högt. Denna inbundna och fantastiskt illustrerade bok finns för ynka 60 kr hos Adlibris. Men den finns även för samma pengar hos Cdon. Bokus vill ha lite mer. Tintin Blackwell svarade för den tilltalande formgivning och de snillrika illustrationerna. En given present att läsa högt ur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar