söndag 30 juni 2013

Sista dagen för fyndpris

Rosen Nevada blommar med sin vanliga blandning av allt från knoppar till överblommat och visset. Men nu är knopparna få, så den har väl gjort sitt denna första blomning. Men den kommer tillbaka på sensommaren.
Trist är att vi fått sniglar också. Förr "bara" trädgårdssnäckor. Nu allt möjligt som med glupska munnar kastar sig över det mesta. Dahlior i rabatterna är väl snart ett minne blott. I kruka klarar de sig lite bättre.

Idag den 30 juni är sista dagen för den som vill ha underhållande chans till sträckläsning med inslag av spänning. Det handlar alltså om den som kallats den första trädgårdsromanen: ÖDELAGD. Fyndpriset 79:- under juni på Adlibris, därmed sista möjligheten idag att fynda. I romanen finns många växter (växtlista och fördjupning finns på den speciella hemsidan), bland annat rosen Venusta pendula, som nu förbereder sin blomning med mängder av knoppar. Få ännu utslagna i det kyliga vädret. Men temperaturen har inte bekommit klätterrosen Kiftsgate. Den har även klarat vintern väldigt bra, trots att den sägs vara känslig. Ursprungsplantan i England på godset Kiftsgate från 30-talet ska vara 12 m högt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar