torsdag 30 maj 2013

Snart slut på maj. Redan!!Utan att jag egentligen fattat det, ligger maj klar för slutspurten. Redan! Det var ju kall vår nyss. Och allt som skulle såtts. Nu får det bli plantor hos Åbergs  i Öja utanför Ystad (samt en kopp kaffe och nått smaskigt i caféet). Kärran fyller jag snabbt med bladpersilja och lite olika kålplantor. Och ett par gräs, några nya nävor, ett par kassar med sommarblommor för krukorna...

Dessa två sista majdagar innebär också finalen för Adlibris fyndpris på min krönikesamling "Tick tack tiden består". För bara 49 kr får man läsning om årets olika månader och deras inneboende karaktär + de sju veckodagarnas hemliga liv. Från och med juni blir det normalpris, som Bokus och de andra också har men det är inte högt det heller.


Början på presentationen av juni låter såhär:”JUNI

Nu har den kommit, nu är den här, utbrister många samtidigt som vårjackor och kappor hängs in i garderoben där vinterkläderna redan ruvar. Ingen annan tid kan som juni sätta igång febrila aktiviteter med att röja och städa undan. Denna månad stiger in på arenan med avundsvärd självsäkerhet för den vet ju att vi med otåliga ögon sett fram emot dess ankomst under alla svartmurriga månader. Stearinljus och adventsstakar i all ära, men inget går upp emot den ljusa junihimmelen som tänjer och sträcker på sig oavsett hur många siffror mobiltelefonens klocka blinkar fram...”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar