tisdag 28 juni 2016

Rosor i högform


Austinrosen Constance Spray som pryder omslaget till ÖDELAGD är i år, 2016, åter i högform som här den 26 juni. Överhuvudtaget verkar det vara ett verkligt år för prunkande rosor. Passande med tanke på Österlens Rosfest i Simrishamn.
Vi har visning av trädgården måndagen den 4 juli vid två tider; kl 14 och kl 16. Anmälan på tel 0727-45 44 40. Böcker till festpris.

tisdag 14 juni 2016

Förenas med fienden

"If you cannot beat them, join them" heter ett slitet ordstäv. Så sagt och gjort. Blommande kirs med aklejor. DÄR fungerar kirsen (som danskarna kallar "skvallerkål). De rosa aklejorna är inte lika många som de blå för då skulle det inte växa så mycket mer i trädgården. De blå är mååååånga.

Ja, det är en sann förmån att disponera en bit av jordens yta så man kan trädgårdera.

onsdag 8 juni 2016

Dofternas intåg

Guldazalean sprider glädje varje gång man passerar den. Men så har den tillsammans med en artfrände fått strategisk plats vid gången ner till Notre Damm. De är köpta i Sofieros trädgårdsbutik men har mest stått och stampat i tillväxten. Den ena har dock blivit hyfsat stor nu.
Den vita irishybriden har riktigt tät doft, men då måste man komma riktigt nära med näsan. Det lönade sig att dela och vårda lite extra. Blommorna är nästintill ett mästerverk i naturens och förädlarnas blomkonstruktion. Perfekt landningsbana för humlorna.