måndag 21 december 2015

Skräcken för en azalea

För många finns det en fasa inför utsikterna att få en stor, pampig azalea till jul. En sån som den väna Karin Larsson tittar så ömt på i en av Carls målningar. För denna växt tillhör inte de lättskötta.
Det får Catrin erfara i berättelsen "Svärmors azalea" ur boken "Kvalstret i granen och andra julberättelser".
Denna berättelse ingick i julkabarén "Jul igen. Och igen!" på Helsingborgs stadsteater 2012 då Elin Kortesalmi gestaltade dramatiken tillsammans med Beatrice Järås.
Boken är illustrerad och inbunden, en perfekt ge-bort-bok i stället för en blomma, en azalea... Finns hos nätbokhandlarna till verkligt kanonpris. Perfekt för högläsning.


onsdag 16 december 2015

Julklappsbok för läsare av Ödelagd

Många läsare av trädgårdsromanen ÖDELAGDs har kanske inte uppmärksammat uppföljaren MOTPART. Där finns en hel del trädgård med genom huvudpersonen Mats smärtsamma resa mot insikt. Engagerande livsresa har läsare sagt. Att han tycker om vin och gärna gör små pedagogiska utläggningar vid spontana vinprovningar om hur man kan gå från det enkla till det mer sammansatta förstår man på ett lättsamt sätt. Som vid en julmiddag där flera olika viner leder gästerna till egna upplevelser.
Romanen finns hos nätbokhandlare som Adlibris och Bokus.


onsdag 2 december 2015

Granen står så grön och grann

(Bild av Tintin Blackwell)

Berättelsen om hur far och dotter går ut i skogen för att hugga en gran finns i "Kvalstret i granen och andra julberättelser". Den årliga tilldelningen av valfri gran ställer dem inför otroligt många valmöjligheter. Denna historia baserar sig på faktiska händelser. Boken som finns hos nätbokhandlare som Adlibris och Bokus är formgiven och illustrerad av Tintin Blackwell.