torsdag 25 juni 2015

Klematis och rosor

Det kalla vädret gör att rosorna tvekar, men flera klematis är i gång. Detta underbara är trädgårderingens innersta mening - för en blygsam slant kan man köpa något som år efter år pryder trädgården och gläder betraktaren. Några dagars sol får kanske rosorna på andra tankar, för nu börjar rosdagarna på Österlen och vi har visning på måndag den 29 juni kl 14 och 16.

onsdag 17 juni 2015

Sommarläsning till sommarpris

Bra priser och snabb leverans på Adlibris och Bokus. Läsare berättar om sträckläsning. Trädgård, relationer, mat och dryck. 
Sen finns uppföljaren MOTPART.

torsdag 11 juni 2015

Artikel i tidningen Hemträdgården

I nya numret av tidningen Hemträdgården har jag med en artikel om Gunillaberg, herrgården som trädgårdsdesignern Tage Andersen ryckt upp ur dess törnrosasömn. Nu är denna idylliska plats på väg att bli en verklig attraktion. Extra roligt är att en av mina bilder från den sanslöst vackra ängen med ståtliga liljor pryder framsidan.
Gunillaberg ligger strax utanför och väster om Jönköping.

tisdag 9 juni 2015

I gullregnens tid

Lite oskarp telebild. Vilken prakt, vilket överdåd. Bara att tacka och ta emot. Namnet är perfekt: Gullregn. Om detta inte är en del av att trädgårdera, då vet jag inte vad det ska vara.

onsdag 3 juni 2015

Kåserande föredrag på Österlen

IMG_2421[1]
Med utgångspunkt från bland annat mina böcker ”Om lusten att trädgårdera” och "Ödelagd" kommer jag att berätta och kåsera om trädgårdspassioner hos Bedas Gröna i bokbyn Borrby den 6 juni kl 14
"Att få tillfälle att prata om trädgårdspassioner den 6 juni är extra stimulerande med tanke på all den underbara blomning och grönska vi är omgivna av just nu.  Normalt finns jag i trädgården i Vitaby vid den här tiden. Just denna drivkraft går som en röd tråd genom mycket av mitt skrivande."
HV bland gullregn_2367Foto: Carl E Blomberg