söndag 26 oktober 2014

Den fantastiska begonian på vinterförvaring

Knölen upptagen ur sin kruka efter en strålande säsong. Med lite höns- och kogödsel i botten och sedan planteringsjord fick den ett gott liv. Och vatten i lagom portioner med lite lite gödning varje gång. De sista blommorna lyste inom hus innan de säckade ihop. Nu ligger knölen tillsammans med alla dahliorna i källaren. Vi lägger dem numera i papperskassar i en lagerbokhylla. Massor, uppemot ett hundratal. Bara att hoppas på att de klarar den lite svala miljön tills det är dags att kliva ner i jorden igen. Och då börjar kampen mot sniglarna på nytt. Den vann jag i år med gift och ivrigt plockade och nackande.

onsdag 22 oktober 2014

ÖDELAGDs uppföljare MOTPART nu ute

Uppföljaren, del 2, till trädgårdsromanen ÖDELAGD ligger nu klar för distribution till alla typer av bokhandel, alltså såväl till välsorterade fysiska butiker som nätbokhandlarna Adlibris, Bokus, CDon m fl.

Att romanen MOTPART har den vinintresserade Mats Winberg (!) som huvudperson i detta uppslitande relationsdrama ser man av omslagsbilden som är skapad av Carl E Blomberg. Omslaget är formgivet av Bodil Tegsell Tegsell Design.

Visst finns den en del trädgård med även i uppföljaren. Fast på ett annat och mer omtumlande sätt.

tisdag 21 oktober 2014

Klara föredrag till vintern och våren

Rosen Flammentanz har följt mig under många år, dock i form av olika exemplar. Denna översvallande men korttidsblommande ros finns även som dikt i "Rosenlängtan". Den dyker självklart upp på något sätt i de föredrag jag har. Klart är t ex hos Sollentuna trädgårdsgille den 22 januari 2015, och lite senare Österlens Trädgårdssällskap den 18 mars.
Rosenlängtan är slutsåld sen länge, men kan finnas antikvariskt, t ex genom Bokbörsen.