onsdag 19 mars 2014

Blåsippan uti backarna står

När Anna Maria Roos skrev den berömda dikten Blåsippan uti backarna står år 1894 och som tonsattes av Alice Tegnér året efter kunde hon nog inte drömma om att den skulle sjungas år ut och år in med samma glädje. Men inte konstigt, för när man ser de små blå pluttarna i rabatterna kan man inte bli annat än glad. Och nu har de börjat sprida sig i trädgården. Fast vintergäcken kunde gott bli färre även om namnet är fint. Roligt är att et svenska ordet på den växten är en snödroppe på danska.

torsdag 13 mars 2014

TICK TACK på rea hos Adlibris

Mars 72 dpi
Min krönikesamling TICK TACK TIDEN BESTÅR ligger som reabok hos Adlibris till enbart 45:-. Inbunden i danskt band, dvs mjukt band med inviksflikar och med illustrationer av Carl E Blomberg. Här marsbilden med det mest fantastiska vår- och marsljudet: koltrastens sång.

Tolv månads- och sju veckodagskrönikor med humoristiska funderingar och utläggningar om månadernas och veckodagarnas inneboende karaktär och betydelse. Betraktelserna skrev jag ursprungen som krönikor i Radio Kristianstad, de är sedan utvidgade och kompletterade.
Boken är läckert formgiven av Tintin Blackwell.